De Indonesische start-up eFishery heeft afgelopen vrijdag in Rotterdam de finale van de Olympische Spelen voor start-ups gewonnen. eFishery wist zowel de jury van top-investeerders als het ruim 1000 man tellende publiek in de Van Nelle Fabriek te overtuigen van het plan de wereld te veroveren met een slim visvoedingssysteem waarmee het leven van vishouders wereldwijd gemakkelijker wordt gemaakt.

Na voorrondes in 64 landen en diverse regionale competities vond afgelopen vrijdag de internationale finale van Get in the Ring plaats. eFishery versloeg tijdens deze pitchcompetitie met een systeem van voeding waardoor visvangst op afstand wordt verhoogd de Nederlandse start-up Snappcar. Oprichter Gibran Chuzaefah El Farizy (25) was overrompeld door de winst. Hij vertelde dat dit helpt eFishery tot een succes te maken. Naast de eer gaat hij naar huis met een prijzenpakket van 25.000 euro. Hij krijgt daarnaast de mogelijkheid diverse top-investeerders te bezoeken.  De internationale pitchcompetitie die nu in Nederland plaatsvond trok meer dan 1000 bezoekers en werd via livestream over de hele wereld bekeken. Tien finalisten streden voor de winst. Na een selectie van de top vijf door de jury stemde het publiek voor de Indonesische start-up.

Meer informatie bij Elbert Stoof, projectleider Get in the Ring, elbert@gitr.co

http://www.gew.co/ring