De NTS-Group heeft een nieuwe assemblagefabriek geopend in het Tsjechische Brno. NTS Mechatronics Brno fungeert onder de vlag van de Eindhovense assemblagevestiging NTS Mechatronics. De nieuwe fabriek zal in eerste instantie werk bieden aan een tiental medewerkers; die zijn inmiddels in Eindhoven is opgeleid. Dat aantal zal groeien naarmate de omzet toeneemt.

Marc Hendrikse, ceo van NTS-Group: ‘We willen met onze vestigingen graag daar aanwezig zijn waar onze klanten ook zitten om hen sneller en flexibeler te kunnen beleveren en extra service en ondersteuning te kunnen bieden. Onze belangrijke klant FEI Company heeft een vestiging in Brno en we zien vanuit Duitsland de stijgende trend om te outsourcen, met een sterke focus op Oost-Europa. Met deze stap van de nieuwe fabriek in Brno komen we tegemoet aan een vraag vanuit de markt.’

 

NTS heeft al een fabricagevestiging in Tsjechië, NTS Prometal, waar metalen componenten worden gemaakt en gelakt. Ook daar wordt de stijgende vraag vanuit met name de Duitse markt waargenomen. In Brno, in grootte de tweede stad van Tsjechië, wonen veel hoog opgeleide mensen. Er is een technische universiteit met zo’n 23.000 studenten en er zijn goede opleidingen in mechanica en elektronica. ‘De keuze ons hier te vestigen is dus vanuit meerdere oogpunten een logische’, aldus Hendrikse. ‘Vanuit Eindhoven is Brno bovendien snel te bereiken en de nieuwe fabriek ligt op rijafstand van onze andere vestiging.’

 

De NTS-Group breidde afgelopen jaar al uit met nieuwe vestigingen in Singapore en China. Internationale opdrachtgevers vinden fysieke nabijheid van een toeleverancier vaak essentieel; flexibiliteit, snelheid en kosten zijn key. De plannen voor een assemblagebedrijf in Tsjechië bestonden al langer: NTS doorzoekt doorlopend of er meerwaarde is te behalen door het openen van nieuwe vestigingen. Hendrikse: ‘Locatie van activiteiten en samenwerkende partners is een continu aandachtspunt. Per project wordt gezocht naar een optimaal renderende combinatie van activiteiten, wie wat waar doet. We willen onze klanten wat betreft productie en assemblage zo lokaal mogelijk bedienen met onze vestigingen. NTS Mechatronics Brno is een logische en belangrijke stap in deze strategie.’

Bron en lees verder: Nieuwe assemblagefabriek NTS-Group in Tsjechië