Tsjechische mededingingsautoriteiten mogen beslissen of Ahold groen licht krijgt voor de voorgenomen overname van alle activiteiten van supermarktconcern Spar in Tsjechië. Dat maakte de Europese Commissie woensdag bekend.

De overname heeft waarschijnlijk alleen gevolgen voor de Tsjechische markt, waardoor de nationale toezichthouder beter in staat is de gevolgen in te schatten dan Brussel. De gevolgen voor de concurrentie op de lokale markt kunnen volgens de commissie wel aanzienlijk zijn.

Ahold kondigde in maart aan 50 winkels van Spar in Tsjechië over te nemen, voor ongerekend 191 miljoen euro. Het Nederlandse bedrijf exploiteert momenteel 284 winkels in Tsjechië onder de merknaam Albert, die goed zijn voor een jaaromzet van circa 1,45 miljard euro. Door de nieuwe overname wordt dit aantal uitgebreid tot 330 en wordt Albert het grootste supermarktmerk in het land.

 

Bron en lees verder: Overname Spar in Tsjechië