IEPER – Vastgoedontwikkelaar Ghelamco uit Ieper stort zich momenteel zowel op de Poolse als de Belgische markt. Met acht wolkenkrabbers in de Poolse hoofdstad Warschau wil het bedrijf er een Manhattan in het klein bouwen. ‘Wij creëren leefwerelden’, zegt CEO Paul Gheysens.

‘Onze activiteiten in Polen zijn niet nieuw, maar we schakelen nu wel in hogere versnelling’, zegt CEO Paul Gheysens vanuit Cannes, waar het bedrijf momenteel standhouder is op een vastgoedbeurs.

‘We waren in Warschau al marktleider op vlak van kantoorruimte. We bouwden er zeker al 250.000 vierkante meter aan kantoorruimte en zijn nu volop acht wolkenkrabbers aan het plannen. Een daarvan, de Warsaw Spire, moet eind 2014 volledig afgewerkt zijn. We hopen aan drie andere te kunnen beginnen in de zomer, als we de nodige vergunningen hebben. De meeste zullen rond een belangrijke rotonde geconstrueerd worden en zijn verbonden via een nieuw metrostation dat in 2015 de deuren opent.’

De torens van de bouwer van het stadion van AA Gent – de bejubelde Ghelamco Arena – zullen tussen de 120 en 220 meter hoog reiken.
Hoewel Gheysens meer in de Gentse vestiging wil investeren, belooft hij Ieper niet de rug te zullen toekeren.

Forse uitbreiding
‘De vestiging in de Westhoek blijft zoals die is. Maar we gaan onze forse uitbreiding in België wel in Gent uitvoeren. Ghelamco is volop aan het aanwerven, want ook in België willen we tot 100.000 vierkante meter per jaar kunnen bouwen aan ruimte. Dat kunnen kantoren zijn, maar ook residentiële gebouwen en hotels. We zitten in Gent gewoon centraler op vlak van mobiliteit en vinden er makkelijker gekwalificeerde mensen. Niet dat je in de Westhoek geen mensen kan vinden met kwaliteiten in verschillende sectoren, maar in onze branche ligt dat een pak moeilijker. Mensen uit het binnenland zullen zich ook sneller naar Gent verplaatsen dan naar Ieper.’

Volgens Gheysens zitten er vele projecten in de pijplijn. Er is sprake van constructies in onder andere Knokke-Heist en in Kortrijk. ‘Wij creëren in feite leefwerelden.’

Gheyens houdt nog altijd de touwtjes zelf stevig in handen. ‘Maar dat kan enkel door goed gestructureerd een team op te bouwen en je te omringen met zeer goede mensen.’

Bron en lees verder: nieuwsblad