In 2013 slaagde Polen er in de export van kaas met 25 procent te verhogen. Dit maakte Maciej Stephen, voorzitter van de werkgevers vereniging van exporteurs en importeurs in het land, bekend, aldus All Retail.

De Polen konden profiteren van het Russische verbod van export van kaas vanuit diverse Duitse fabrieken richting Rusland. Willen de Duitsers toch hun producten buiten Europa afzetten dan zijn zij gedwongen de prijzen te verlagen. Op hetzelfde moment lukt de Polen wel om op grote schaal kaas richting Rusland te exporteren. Het gat wat er vervolgens op de Poolse markt ontstaat wordt gevuld met Duitse kaas, aldus Stephen.

Ook voor die tijd importeerde Polen kaas, maar op veel kleinere schaal. Die situatie is nu anders. Van januari tot en met oktober 2013 ontving Polen 31 duizend ton kaas. Deskundige gaan er vanaf uit dat dit volume aan het einde van het jaar uitkwam op 50 duizend ton.

Bron en lees verder: Boerenbusiness