Deutsche Telekom heeft zijn draadloze activiteiten in Tsjechië volledig in handen gekregen door de 40 procent die het nog niet bezat over te nemen van investeerders. Dat stelden ingewijden maandag. Met de transactie zou circa 830 miljoen euro zijn gemoeid.

Bestuursvoorzitter Timotheus Höttges, die per 1 januari van dit jaar René Obermann opvolgde, zou Deutsche Telekom vooral willen laten groeien in Oost-Europa. Obermann, die topman werd bij de Nederlandse kabelexploitant Ziggo, gaf in november een voorzet met de overname van het Poolse GTS Central Europe. Deutsche Telekom gaf eerder ook aan een extra belang van 10 procent in het Griekse staatsbedrijf Hellenic Telecommunications Organization te willen kopen.Een woordvoerder van Deutsche Telekom weigerde commentaar te geven op de vermeende transactie in Tsjechië.

Bron en lees verder: Rtl