Het Hongaarse dorpje Besence ligt aan een doodlopende weg, heeft slechts 126 inwoners en een werkloosheidscijfer van 98 procent. Desalniettemin is de energieke burgemeester Ignác vastbesloten zijn armoedige dorp op te stuwen in de vaart der volkeren.

Hij vraagt overal en nergens fondsen aan en sleept er twee in de wacht. Geld voor een tuindersprogramma en… een tennisbaan. Tennis in Besence? Waarom ook niet. Na de officiële opening en inzegening van de baan, doet coach Kari met een winkelwagen vol tennisballen en rackets zijn intrede in het dorp. Het eerste tennisseizoen gaat voortvarend van start en de animo is aanvankelijk groot – beter immers dan wachten op werk. “Ik denk niet aan mijn hypotheek, want ik ben bevrijd door tennis!”, klinkt het optimistisch. Vlot gemonteerde scènes van het dorpsleven worden afgewisseld met even dorpse beslommeringen over geld, werk en natuurlijk, tennis. Zomers Besence trekt in een aangenaam loom ritme voorbij.

Maar het duurt niet lang voor de eerste spanningen rondom de baan aan de oppervlakte komen. Kan de burgemeester het optimisme nog vasthouden als de meloenoogst mislukt? Zal het Ignác en Kari uiteindelijk lukken om hun Besence Open van de grond te krijgen? Hier de trailer.

Bron en lees verder: Idfa