Stroom Den Haag presenteert de eerste Nederlandse solotentoonstelling van de Poolse kunstenaar Agnieszka Kurant. Kurant is gefascineerd door vluchtige of onwaarneembare aspecten van de werkelijkheid, zogenaamde fantomen, door ongrijpbare of onzichtbare krachten en de esthetiek en de politiek van het editen.

Ze refereert aan geschiedenis, wetenschap en literatuur en onderzoekt hoe fantomen, fictie, het weggelatene en geruchten invloed uitoefenen op de sociale, economische en politieke systemen van onze wereld. Daarnaast onderzoekt ze de hybride, steeds wisselende waarde van (kunst)objecten, hun aura, auteurschap en productie. Door te werken met datgene wat we niet weten, de mutaties van kennis, immateriële arbeid, het onderbewuste en collectieve intelligentie, richt Kurant onze aandacht op gaten in de logica en schudt ze ons begrip van de werkelijkheid door elkaar.

Agnieszka Kurant werd in 1978 geboren in Polen; ze woont en werkt in New York. In 2010 vertegenwoordigde ze Polen op de Biënnale van Venetië, samen met architect Aleksandra Wasilkowska.
Agnieszka Kurant – Exformation, 1 december 2013 – 23 februari 2014. Opening 30 november 2013, 17.00 uur.

Bron en lees verder: stroom.nl