De infographic (klik hier om de infographic te zien) geeft een macroprognose van de economie als geheel in de komende tien tot twintig jaar. De infographic doet vermoeden dat de recessie nog wel enkele jaren kan aanhouden.

Rond 2015 zal er een nieuwe economische groei op gang komen. Een cluster groene technologieën, informatiesystemen, e-commerce en geavanceerde auto ontwerpen wijst op een economische groei rond 2015.

Rond 2020 zullen we vermoedelijk persoonlijke geneeskunde, intelligente auto’s, alternatieve energie en andere geavanceerde technologieën gaan zien. In die tijd beschikken we over bijna oneindige rekenkracht, met de bouw van de tweede generatie zoals: optisch, bio, nano, quantum.

Ook gaan intelligente robots onze huizen en kantoren betreden waardoor routinezaken worden geautomatiseerd. Het is van belang dat we ons voorbereiden op deze technologische revolutie. Er mag onzekerheid bestaan over de specifieke doorbraken, maar er bestaat weinig onzekerheid over de grote technologische veranderingen.

Bron en lees verder: plusbusiness.nl