Logistiek dienstverlener H.Essers uit Genk heeft in Roemenië, vlakbij hoofdstad Boekarest, een vestiging in gebruik genomen van 33.000 vierkante meter.

De nieuwe vestiging moet de draaischijf worden voor vervoer en distributie in Midden-Europa. De bouw vergde een investering van 15 miljoen euro. Dit meldt De Tijd. H.Essers had al een vestiging in het Roemeense Oradea, op twaalf kilometer afstand van de Hongaarse grens. Het huurde ook een magazijn in Boekarest, maar koestert het principe om alleen vestigingen en materieel in eigendom te hebben. Daaraan is nu dus met de nieuwe vestiging gevolg gegeven.

Volgens Gert Bervoets, die een half jaar geleden samen met Hilde Essers de leiding over H.Essers overnam van IVO Marechal, kan alleen door de inzet van eigen materieel de kwaliteit van de dienstverlening aan de klanten worden gewaarborgd.

Farma- en petrochemische bedrijven als Henkel, Ecolab en de Roemeense oliemaatschappij Petrom willen dat hun dienstverlener zelf investeert in veiligheidsmaatregelen voor de opslag van ontvlambare en corrosieve chemicaliën. Andere klanten, zoals Philip Morris, Nike en Hama, die dure goederen in opslag geven, verlangen dat hun dienstverlener investeert in maatregelen tegen diefstal.

De nieuwe vestiging moet op termijn ook de doorvoer organiseren naar Turkije. H.Essers heeft een spoorverbinding tussen België en het Roemeense Curtici, bij de Hongaarse grens, met een frequentie van vier vertrekken per week. Van de nieuwbouw in Boekarest is 20.000 vierkante meter van het vloeroppervlak bestemd voor de opslag van conventionele goederen. Nog eens 5000 vierkante meter is voor farmaproducten en een soortgelijk areaal voor gevaarlijke chemicaliën. De capaciteit is al voor tweederde gevuld met goederen van bestaande klanten.
In de nieuwe vestiging komen 140 mensen te werken. In totaal werken bij H.Essers 3.700 mensen in elf landen, waarvan nu 650 in Roemenië.

Bron en lees verder: Nieuwsblad Transport