Het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH), Greenport Holland International en de Nederlandse Ambassade in Tbilisi zijn bij voldoende belangstelling van het Nederlandse bedrijfsleven voornemens een handelsmissie voor de Nederlandse tuinbouwsector te organiseren van 23 tot 27 september 2013.

Tuinbouwsector in Georgië
Georgië is door haar verschillende klimaten zeer geschikt voor de productie van een groot aantal groenten- en fruitgewassen. De bestaande beperkingen in de Georgische tuinbouwsector resulteren in een lage kwaliteit en opbrengsten per gewas, een korte levensduur en beschikbaarheid van producten nadat ze geoogst zijn. Deze beperkingen bieden het Nederlandse bedrijfsleven kansen en zakelijke mogelijkheden in de Georgische tuinbouwsector. Er is onder andere vraag naar producten en kennis met betrekking tot gewassen, oogstmethoden, postharvest care, agro-verwerking en verpakkingstechnieken.

Doel van de handelsmissie
Het doel van deze handelsmissie is het inzicht krijgen in de mogelijkheden voor de BV Nederland in de Georgische tuinbouwsector. Door middel van deelname aan een seminar, matchmaking en het bezoeken van projecten en bedrijven ontdekt u uw zakelijke mogelijkheden in Georgië.

Naast het verkrijgen van inzicht in de Georgische markt zal u ook kennismaken met Armeense bedrijven die geïnteresseerd zijn in uw producten. Daarnaast zal ook de Nederlandse Ambassade in Azerbeidzjan aanwezig zijn in Georgië; zo komt u ook meer te weten over het tuinbouwpotentieel in Azerbeidzjan. Bovendien staat er ontmoeting met de Georgische viceminister van Landbouw gepland.

Doelgroep
• Veredelaars, vermeerderaars en telers van groenten en fruit;
• Ondersteunende bedrijven en organisaties voor de tuinbouwsector, zoals leveranciers van kassen (technologieën), logistiek, koude opslag, onderwijs, ongediertebestrijding, climate control, kwaliteitscontrole, verlichting, post-harvest care, automatisering.

Concept Programma
Maandag 23 September
Aankomst in Tbilisi, Georgië
Briefing delegatie

Dinsdag 24 September
Seminar en Matchmaking
Netwerk diner

Woensdag 25 September
Bezoek projecten en bedrijven

Donderdag 26 September
Bezoek projecten en bedrijven
Ruimte voor individuele follow-up

Vrijdag 27 September
Vertrek naar Amsterdam

Deelname en aanmelding

De deelnamekosten voor leden van een Centraal-en Oost-Europa landenkamer van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering bedragen € 1.890, – (Excl. BTW) Niet-leden betalen € 2.000, – (Excl. BTW). Niet inbegrepen zijn reis- en verblijfkosten kosten alsmede individuele kosten voor tolken en transport.

Registratie is mogelijk tot vrijdag 23 augustus 2013 door het retourneren van het inschrijfformulier aan Willemiek Everts, Area Manager Oost-Europa en Centraal-Azië, weverts@nchnl.nl

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met Willemiek Everts,070 344 1588.

Bron en lees verder: handelsbevordering.nl