Deze maand was de Media Alliantie te gast bij partner softwareontwikkelaar Qubiz in Roemenië. Hier is samengewerkt aan de afrondende fase van de Media Alliantie Business Hub. Een slim netwerk waarmee grafische bedrijven vanaf augustus Printmedia opdrachten uitwisselen.

Medio augustus wordt de Business Hub samen met de koppeling met de Xgram ProductCalculator van Compri in gebruik genomen. Aangesloten productiebedrijven kunnen hiermee automatisch calculeren en opdrachten aannemen. In samenwerking met Insad wordt gewerkt aan een koppeling met het MIS systeem Drumis waarmee vooral uitbesteders veel tijd en kosten besparen. Koppelingen met overige MIS systemen worden ontwikkeld. Voor gespecialiseerde producenten is een Excel rekenmodule ontwikkeld en in het platform opgenomen.

Het eerder ontwikkelde Peer-to-peer platform zal binnen de Media Alliantie Business Hub voortgezet worden.

Dit is een oplossing voor drukkerijen die vooral onderling opdrachten uit willen wissen en daarmee hun strategische mogelijkheden vergroten.

Deelnemers aan de Media Alliantie in verschillende rollen zijn communicatiebureaus (uitbesteders), Peer-to-peer drukkerijen (onderling uitbesteden) en gespecialiseerde producenten. Deze bedrijven ontmoeten elkaar tijdens de Media Alliantie kennisbijeenkomsten en strategiedagen. De Media Alliantie is onafhankelijk netwerkbeheerder en ziet toe op de naleving van huisregels. Betrouwbare bedrijven zijn welkom om in een passende rol aan te sluiten op de Business Hub.

Contactpersoon (demo): Richard van Hoorn | E-mailadres: info@richardvanhoorn.nl
Bron en lees verder: Media Alliantie