Sinds begin 2010 laat wijnimporteur VINICE de Nederlandse wijnliefhebber kennismaken met een exclusief portfolio aan Tsjechische kwaliteitswijnen. Op de nieuwjaars-netwerkborrel van de Tsjechische ambassade kreeg VINICE de gelegenheid om ook daar de genodigden warm te maken voor hun aanbod aan uitstekende wijnen uit het wijngebied Moravië. De actie ging door op 14 januari 2011 en werd georganiseerd in samenwerking met het Tsjechische Centrum en de agentschappen CzechTrade en CzechTourism.

Het jonge Nederlandse bedrijf VINICE importeert sinds begin 2010 kwaliteitswijnen uit het wijngebied Moravië en verdeelt deze vervolgens op de Nederlandse markt. De merknaam waaronder de wijnen in Nederland worden aangeboden is VINICE, Tsjechisch voor `wijngaard`. Op de nieuwjaars-netwerkborrel organiseerde VINICE naast een korte presentatie van hun gamma ook een degustatie van enkele typische Moravische wijnen. De drie voorgestelde wijnen, de witte Welschriesling 2008 van wijnproducent Mikrosvin, de witte Grüner Veltliner VOC 2009 van Vino Hort en de rode Zweigeltrebe 2004 van Vino Marcincak, werden met veel lof onthaald en beloven zo een succes te worden op de Nederlandse markt.

Om de veelbelovende premiumwijnen uit het VINICE-assortiment naar een hoger plan te tillen zal uiteraard ook CzechTrade haar best doen om de Tsjechische wijnen onder de aandacht te brengen van Nederlandse wijnhandelaren. Voor verdere informatie over het wijnassortiment van VINICE kunt u terecht de website: www.vinice.nl.

Bron en meer info: www.czechtrade.nl