Op 8 maart in Den Haag vond het “V4 Business Women Congress” plaats ter ere van Internationale Vrouwendag. Dit congres werd georganiseerd voor en door vrouwen uit Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië. De initiatiefnemers wilden niet alleen het ondernemerschap van vrouwen uit deze landen stimuleren, maar ook stereotypen doorbreken en een positief beeld van Oost-Europese vrouwen creëren.

Doorbreken stereotypen
Kasia Nowak, één van de initiatiefnemers: “Met dit congres lieten wij zien dat stereotypen over Oost-Europeaanse vrouwen niet altijd waar zijn. De meeste van deze vrouwen spreken wel degelijk Nederlands, hebben volop ambitie en zijn ook succesvol in hun werk. En wat is er nou een beter moment om hierbij stil te staan dan op Internationale Vrouwendag?”

Vrouwen die het verschil maken
Het “V4 Business Women Congress” had als thema “Women who make the difference” en wilde de aanwezige Oost-Europese vrouwen aanmoedigen een eigen onderneming te beginnen. Dit gebeurde door middel van interessante en educatieve workshops en door inspirerende sprekers die het verschil hebben gemaakt op de Nederlandse arbeidsmarkt of in hun land van herkomst. Sprekers zijn o.a. de Haagse wethouder Henk Kool (Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Economie) en de Hongaarse Ambassadeur Gyula Sümeghy. Naar verwachting waren er zo’n 250 vrouwen aanwezig.

Over V4 Business Women Congress
Het congres is een initiatief van Kasia Nowak, Trade and Investment Promotion Section van de Poolse Ambassade en OTTO Work Force. Daarnaast werd het evenement ondersteund door o.a. de Ambassades van de V4-landen (Hongarije, Polen, Slowakije en Tsjechië), de Gemeente Den Haag en de Polish Tourist Organisation.

Bron en lees verder: businesswomencongres