Beide regio’s presenteren proefprojecten op de World Smart Capital Meeting, van 14 tot en met 16 februari 2013. Zowel Amsterdam en de Brainport regio Eindhoven presenteren verschillende proefprojecten voor het Partner City 2013-programma.Op de agenda van het World City Forum staan veel thema’s.

Overzicht van de hoofdthema’s:
– Steden als dataplatform:
– Collaboratief verbruik;
– Smart infra;
– Makers in de stad (3-D printen, urban farming);
– Stedelijk vervoer

De Amsterdam Smart Hoofdstad 2013 programma zal bestaat uit twee onderdelen:
• Het eerste is een internationaal programma. In samenwerking met een aantal steden uit partnerlanden worden innovatieve slimme oplossingen gepresenteerd. Uit de deelmende landen zal de volgende World Smart Hoofdstad 2014 worden geselecteerd.

• Het andere onderdeel is een programma van slimme proefprojecten en proeftuinen (geïnitieerd of gesteund door bedrijven, overheden en kennisinstellingen).

Om een uitgebreid praktisch programma te kunnen laten zien werd de Brainport regio Eindhoven uitgenodigd. Beide regio’s vullen elkaar aan. De Amsterdamse aanpak kan worden omschreven als ‘high touch’, terwijl de focus in de regio Eindhoven is op ‘high tech’. Het is de bedoeling dat de samenwerking tussen Amsterdam en Eindhoven de komende jaren verder wordt ontwikkeld.

Bron en lees verder: WorldSmartCapital